فارس نوشت: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه ای که مشروح آن امروز (یکشنبه) از شبکه ان بی سی» پخش شد، در مورد موضوعات مختلف ت خارجی ایران از یکسره توافق هسته ای و اقدامات آمریکا دشت ایران صحبت کرده است.

ترامپ به پشت خویشتن دیدار، نه محتوای دیدار

وی که تو اقامتگاه هیأت ایرانی در نیویورک گپ می کرد، در پاسخ به این سؤال که داخل روانی نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل متحد رؤسای جمهور ایران و آمریکا تا چه حد به دیدار با هم نزدیک شده بودند، گفت: خوب، فرانسوی ها تلاش زیادی کردند و از این بابت قدردان هستیم. فرانسوی ها و متعدد های دیگر تلاش کردند تا پادرمیانی کنند، ولی مسئله این بود که - تفریق من این است که - رئیس جمهور [دونالد] ترامپ بسیار از آنکه بوسیله محتوای جلسه علاقه ای داشته باشد، به صرف برگزاری کنفرانس علاقمند است. اما برای ما، محتوا مهم است.»

باریکه گفت به همین برهان حیات که مقام های دو ناحیه با یکدیگر دیداری نکردند.

وزیر امور خارجه داخل پاسخ به این سؤال که آیا ملاقات با ترامپ بخاطر کره شمالی مفید بوده، گفت: نه واقعا، چراکه بعد از ملاقات بی آرامی هیچگاه یک از بایکوت های این ناحیه رفع نشده است و ایالات متحده همچنان به طرح التماس های بیشتر ادامه می دهد.»

وی افزود: علاوه به خشکی امدن این، مورد ما با وضعیت کره شمالی متفاوت است، چراکه آن ها با ایالات متحده یک مصالحه ۱۵۹ صفحه ای نداشتند که تنها سه سال پیش [از خروج آمریکا] بوسیله دست آمده بود و جزئی از یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد حیات. بنابراین، ما در نقطه صفر قرار نداشتیم. علاوه پهلو این، اگر دیداری شکست زده با مهتر جمهور ترامپ می داشتیم، داخل آن صورت این پهلو اقتصاد ما اثر سلبی می گذاشت. ما توانسته ایم بخشی از خسارت ناشی از خروج یکجانبه پارینه رئیس جمهور ترامپ از برجام، از سازش هسته ای، را کنترل کنیم. توانسته ایم یک سومین ارزش واحد پولی خود را که سپس از برون رفت آمریکا کاهش یافته بود، بازیابی کنیم و داریم بوسیله تثبیت نزدیک می شویم. چنانچه دوباره این فقره را می کردیم و انتظارات برآورده نمی شد، شوک دیگری [به اقتصاد] باخبر می شد.»

ظریف درون مورد اینکه چرا ایران به این مجمع به عنوان یک گام مقدمه نگاه نکرد، با اشاره به اینکه ترامپ در آستانه جلسه از تمایل به دیدار با همتای ایرانی اش صحبت کرده بود، گفت: او چندین پیام آور نزد ما فرستاد، اما پس ازآن درون یک مجمع خبری گفت که "ایرانی ها درخواست دیدار کرده اند و من هنوز نپذیرفته ام. " این مبنای خوبی برای آغاز تراشیدن. او در سخنرانی اش در مجمع اشتراکی سازمان ملل متحد گفت که "من تحریم ها را رفع نخواهم کرد، بلکه می خواهم تحریم ها را افزایش دهم.» ایران از آمریکا کمک نمی خواهد

او با بیان اینکه ایران به عقب کمک» یا هبه» از ایالات متحده نیست، گفت: آنچه ما از ایالات متحده می خواهیم، تجارت با ما یا حتی سودا نفت از ما نیست، بلکه تمام آنچه ما می خواهیم این است که دستور دهد سایرین آنچه می خواهند در بستگی با ایران عمل دهند، تا اینکه نیازی بوسیله استفاده از دلار اندوه نیست. آن ها می توانند تجارت خود را با ایران ادا دهند، این در برابری با قطعنامه شورای امنیت راه اندازی ملل متحد است.»

وی افزود: ایالات متحده، رئیس جمهور ترامپ، دارد کشورها را بوسیله بزه رعایت قوانین بین المللی تنبیه می کند. تمام آنچه ما می خواهیم، اسکان این [اقدامات] است.»

ظریف در واکنش به قوطی که طرح اروپا برای تخصیص خط اعتباری بوسیله ایران را بدهی» توصیف کرد، گفت: این یک وام محو. این یک خط اعتباری مبتنی بر نفتی است که باید بفروشیم. ما از هیچ کس قرضه نمی خواهیم، ما کشور ثروتمندی هستیم.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا اروپایی ها قادرند بار های خود به ایران را عملی کنند، گفت: آن ها در این زمینه سابقه منت ندارند. پندار می کنم که متأسفانه آن ها خواستار چراغ سبز واشنگتن هستند و این یک مغایرت است، چراکه ایالات متحده ت فشار حداکثری را در پیش گرفته است و تو چنین وضعیتی با تلاش های افرادی که بوسیله ظهر کاهش ضیق هستند، موافقت نمی بطی ء.» قدم بعدی ایران

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مورد شلنگ های ایران در موجب کاهش تعهد بوسیله توافق هسته ای و اینکه در گام چهارم ایران چه اقدامی ادا می دهد، گفت: در مورد اینکه ما در روز ۷ نوامبر (۱۶ آبان) چه خواهیم کرد، می خواهیم بگذاریم تا رئیس جمهور ترامپ احتمال بزند. فکر می کنم این بازی ای باشد که او مانوس دارد.»

وی در دنباله با رمز به بندهایی در برجام که ایران در آن ها اخبار کرده است داخل قیافه بازگشت تحریم ها اجرای کل یا بخشی از تعهدات خود را راکد می کند، گفت ایران در جوهر در حال اجرای روال و اجرای مفاد خود توافق هسته ای است و تمام مراحل لازم در توافق هسته ای برای نظری کردن این بندها را خلال کرده است.

ظریف داخل مورد اینکه چرا ایران به پایبندی به برجام و در عوض منزوی نگه داشتن آمریکا ادامه نداده، گفت: ریاضت کش کردن، برای خوان ما نان نمی شود.»

او بار دیگر تأکید کرد که ایران آماده است تا ظرف چند دقیقه، چند ساعت» به ویژگی های برجام بازگردد، مشروط پیاده شدن اینکه طرف دیگر نیز تعهدات خود در این توافق را اجرایی کند. وی شرایط کنونی را بوسیله اجرای قانون و درگیر یک طرار تشبیه کرد و گفت کسی دوست ندارد فرید دیگری را به زندان بیاندازد، مشروط به خشکی امدن اینکه آن فرد مرتکب سرکشی نشده باشد.

وی همچنین یادآور شد که ایران سپس از خروج آمریکا از توافق هسته ای تا یک سال به طور طولانی به این ارامش پایبند ماند و طرف های باقی مانده برجام را تشجیع کرد که تعهدات خود را اجرایی کنند، اما آن ها وهله هایشان را محقق نکردند. ظریف افزود: نمی توانستیم یک سال دیگر عاشق بمانیم و آن ها بوسیله تعهد اعطا کردن ادامه دهند. آن ها باید اقدام می کردند. به این برهان است که به راهکار قانونی متوسل شدیم. این بخشی از آن توافقنامه است. غلام بر سر این توافق بحث کرده ام. این اصلاح بر مبنای عدم اعتماد است و به همین دلیل هم هست که در همان اصلاح در مورد نحوه تلاقی با نقض اندوه پیش دماغ کردیم و قرار بود که در صورت نقض به این شکل عمل کنیم.» وقتمان را هدر نمی دهیم

او درون پاسخ بوسیله این سؤال که آیا اساسا امکان توافق با ترامپ را برازنده تحقق می داند، گفت: خوب، او این را بیش دشوار کرده است، چراکه او گفته است که این توافقی با قضا و قدر قبلی بوده است، بدون توجه بوسیله این واقعیت که این یک قطعنامه شورای کنف بوده است. او گفته است که این مصالحه با دولت قبلی بوده است. اگر می خواستم مذاکره با این دولت را آغاز کنم. دفعه قبل، این مباحثه دو سال کشش کشید، این مرحله بیشتر طول می کشد، در مدت می دانیم که ایالات متحده چطور رفتار می کند. و بیایید تخیل کنیم که مهتر جمهور ترامپ مجددا انتخاب شده است. اگر مناظره دو سال زمان ببرد، از دولت اتیه رئیس جمهور ترامپ فقط سه گانه سال پاینده می ماند. آیا ما دو سال وقتمان را برای مذاکره هدر دهیم تا [او] صرفه ببرد.»

ظریف تو مورد اینکه آیا این بدان انتزاعی است که ایران تصمیم گرفته تا زمان پایان بزرگواری جمهوری ترامپ صبر کند، گفت اینطور نیست و ایران منتظر است تا این دولت یا نوبت مربوط باینده سر حجر بیاید و نشان دهد که برای امضای خود حرمت قائل است. وی افزود: تا زمانی که نشان ندهند که برای امضای خود احترام قائلند، هیچ دلیلی برای بحث وجود ندارد، چراکه اگر موضوعی را که پیشتر در موردش مباحثه شده، مورد مذاکره مجدد قرار دهید، تو آن صورت سابقه بدی پیاده شدن جای می ماند، مربوط به [برای این چرخه] پایانی وجود نخواهد داشت و همین فردا، حتی همین دولت، امکان پذیر است بیاید و بگوید بیشتر می خواهیم.»

او به رفتار ترامپ با مکزیک در روند مصالحه تجاری آمریکای شمالی موسوم بوسیله نفتا» اشاره کرد. در حالی که مکزیک بازمذاکره در مورد این اصلاح را پذیرفت و با دولت ترامپ به توافق ابتکاری ای رسید، واشنگتن چند ماه بعد خواسته های بدیع ای داخل شالوده مهاجران مطرح و اعلام کرد تنها در صورتی توافق تجاری ابتکاری را اجرایی می نرم که مکزیک خواسته های ابتکاری را تیمار بپذیرد. ظریف افزود: بخاطر این پایانی نیست. زمانی که کسی ابتدا به قلدری کرد و شما بیشتر به او صیقلی کردی، آن زمان آن قلدر بیشتر طلب می کند.»

وزیر امور خارجه تو پاسخ بوسیله سؤالی در مورد ماجرای هدف قرار گرفتن یک پهپاد آمریکایی توسط ایران، تأکید کرد که این پهپاد در حریم آسمانی ایران بوده و ساقط کردن این پرنده دفاع از خود بوده است و به همین دلیل واشنگتن دلیلی برای اقدام نظامی علیه ایران نداشته است.

او درباره دستگیر کشتی متخلف انگلیسی توسط ایران همچنین در پاسخ به مجری که این رفتار را ربایش» وصف کرد، گفت: ربایش؟ نه، خیر. این انگلیس بود که به درخواست ایالات متحده راهزنی کرد و یک سفینه ایرانی را داخل آب های بین المللی ایستا کرد. آنچه ما ادا دادیم، این بود که از سهل گیری دست برداشتیم و به گارد ساحلی خود گفتیم که می توانند سفینه های بریتانیایی را که قوانین بین المللی را فسخ کرده باشند، متوقف کنند. آن ها قوانین بین المللی را لغو کردند و دربند شدند.» تحقیقات بی اعتبار»

باریکه تأکید کرد که ایران بوسیله تعاقب بحران» و تقابل» محو و هرآنچه عمل می دهد در دفاع از خویشتن و با مرام نگاهداری از خود است. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت فعالیت های ایران تو منطقه از جمله امنیت از بخت سوریه، با هدف مقابله با تروریسم عارض می گیرد. او سپس اقدامات عربستان سعودی داخل منطقه از جمله بازداشت شروع وزیر لبنان را یادآور شد و گفت در نبود مصونیت» ناشی از پناه آمریکا، ریاض نمی توانست این اقدامات را ادا دهد.

او با بیان اینکه ایران با عربستان در جنگ» نیست، گفت این ریاض است که می خواهد ایران را از منطقه بر بگذارد. وی رمز کرد که ایران چهار سال پیش پیشنهاد میانجیگری داخل یمن را داد، ولی ریاض این موضوع را رگه کرد و مدعی شد که ظرف چهار هفته به اهداف خود در یمن می رسد، اما اکنون داخل یمن فاجعه انسانی ایجاد کرده است، آن هم با حمایت آمریکا.

وزیر امور خارجه در مورد افترا زنی کشورهای اروپایی به ایران تو موضوع حمله اخیر یمنی ها به تأسیسات نفتی بی آرامی گفت اروپا هیچگاه مدرکی در این زمینه ارائه نکرده و صرفا چون به عقیده اش هیچگاه توضیح قابل قبول دیگری» وجود ندارد، در نتیجه باید ایران را مقصر شناساندن کرد. ظریف داخل مورد تحقیقات سازمان ملل نیز گفت سه عضو این کمیته یعنی عربستان سعودی، آمریکا و انگلیس خود جزئی از اتحاد م بوسیله یمن هستند، بی آنکه از یمنی ها برای حضور در کمیته جلب شود. وی تأکید کرد که با این طور ترکیبی، این کمیته جستار اعتباری ندارد و این تحقیقی یکسویه است.»

ظریف پس ازآن طرف موافق را به چالش کشید و گفت عربستان سعودی اگر می خواهد شلیک موشک ها متوقف شود، باید جنگ را در یمن را راکد کند.

او تو مورد فعالیت های دفاعی و منطقه ای ایران نیز به تضاد فاحش بودجه دفاعی ایران و کشورهای منطقه از جمله امارات عربی متحده و عربستان سعودی رمز کرد و گفت ایران باید بتواند از خود دفاع کند، چراکه سابقه اغتشاش تحمیلی هشت ساله و بمباران شهرهایش را تعاقب روال گذاشته و می داند که نباید بی دفاع بماند. جنگ سایبری

داخل پایان این مصاحبه از باریکه تو مورد ادعای درخت سرو های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر گمان مجاهدت ایران برای حمله سایبری و اثرگذاری بر انتخابات آمریکا سؤال شد. وزیر امور خارجه گفت: ما تو انتخابات شما هیچ ترجیحی نداریم که بخواهیم بوسیله خاطرش در انتخابات مداخله کنیم.»

وی افزود: ما در امور تویی کشوری دیگر وساطت نمی کنیم. اما، یک جنگ سایبری درون جریان است. این ایالات متحده وجود که این شورش سایبری را آغاز کرد؛ با حمله بوسیله تأسیسات هسته ای ما، آن غم به شکلی بسیار خطرناک و غیرمسئولانه که می توانست بوسیله مرگ میلیون ها نفر منجر شود. [بدافزار] "استاکس نت" را بوسیله یاد دارید. [پروژه] "روز صفر" (زیرو دی) را به یاد دارید. شما "عملیات المپیک" را به یاد دارید. جنگی سایبری در جریان است و ایران هم در این جنگ سایبری درگیر است. هر جنگی که ایالات متحده آغاز کند، قادر به پایان آن نخواهد حیات.»

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها